Cake pops med choklad och chili

Cake pops med choklad och chili
Foto: Jenny Grimsgård
Emelie Holm
Emelie Holm

Cake pops med choklad och chili

4 ingredienser

Cake pops är nog en av de mest uppskattade godsaker man kan bjuda på. De är så otroligt söta och enkla att ställa fram, och perfekta om du har lite sockerkaka, brownies eller cupcakes över i frysen. Överraska dina vänner och släng i lite chili! Recept från boken Liten kaka.

Chocolate cupcake »

Färskostfrosting
300 g färskost, rumsvarm
150 g smör, rumsvarmt
3 dl florsocker
½ citron, zest

Ingredienser

portioner stycken
  • 6 chokladmuffins, se recept i faktaruta
  • färkostfrosting, se recept i faktaruta
  • 1 tsk chilipulver
  • 200 g mörk choklad smaksatt med chili

Gör så här

  1. Smula muffinsen noggrant ner i en bunke.
  2. Blanda smulorna med frosting och chilipulver, det ska vara ungefär lika mycket frosting som smulor och bli en smidig deg.
  3. Rulla till bollar och sätt en godispinne i varje. Låt stå i kylen cirka 30 minuter.
  4. Smält chokladen över ett vattenbad.
  5. Doppa bollarna i chokladen, låt överflödig choklad droppa av och ställ på en plåt med bakplåtspapper. Låt torka.