Vaniljkola i gult papper

50 st
50 st

Du behöver

  • 2 dl grädde
  • 50 g smör
  • 0,5 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 2,5 dl strösocker
  • 0,5 dl glykossirap
  • 0,5 dl vatten

Gör så här

  1. Börja med att koka upp grädde, smör och vaniljpulver. Ta sen bort kastrullen från plattan.
  2. Rör ihop strösocker, vatten och glykossirap i en annan, tjockbottnad kastrull. Tillsätt gräddblandningen.
  3. Koka upp och sänk värmen till medeltemperatur. Förbered under tiden en 20 x 20 cm form med smörat bakplåtspapper. Koka tills kolan når 122 grader eller gör kulprovet (ta lite smet i en kopp med kallt vatten och se om du enkelt kan forma den till en kula med fingrarna).
  4. Häll kolan i formen och låt stelna.
  5. Klipp ut godispapper ur valfritt gult godispapper. Skär sedan upp din vaniljkola i önskad karamellstorlek och slå in i godispappret.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept