Liten förrättssallad med kyckling och bacon

Liten förrättssallad med kyckling och bacon
Foto: TV4

Inled måltiden med en liten sallad. Den här består av krispiga gröna blad, kyckling och bacon.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 kycklingfiléer
  • smör till stekning
  • 0,5 dl majskorn
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 gul paprika
  • 4 vårlökar
  • 0,5 slanggurka
  • 8 körsbärstomater
  • 4 baconskivor
  • gröna sallatsblad
  • oliver
  • Marinad:
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 0,5 dl kinesisk soja
  • 0,5 dl neutral olja
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 1 krm malen ingefära
  • Dressing:
  • 5 msk olivolja
  • 1,5 msk vinäger
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk färsk oregano

Gör så här

  1. Marinad: Blanda samman vinäger med soja och rör ner det i oljan, krydda med svartpeppar och ingefära. Marinera kycklingfiléerna i ca 1 timme och stek dem sedan i smör.
  2. Dressing: Blanda vinäger och olja, pressa ner vitlöken och krydda med oregano.
  3. Koka vårlöken och skölj den i kallt vatten. Skär upp gurka och paprika och halvera tomaterna. Lägg upp sallatsblad och grönsaker vackert på fyra tallrikar. Skiva upp kycklingen och fördela den ovanpå. Stek baconskivorna och toppa salladen med dem. Strö oliver runt och häll över dressingen, garnera med vårlök.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept