Lite finare vardagstacos med köttfärs och guajillochili

Lite finare vardagstacos med köttfärs och guajillochili

Av: Nikola Adamovic, Niklas Bolle

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

20 m

Köttfärstacos är ofta dissade av dem som ”har koll” och som kanske har varit i USA eller Mexico och ätit ”riktiga” tacos. Hur som helst, för oss som håller fast vid köttfärsen och inte skäms för det – här är en pimpad variant att impa med. Köp lite finare köttfärs med högre fetthalt, gärna på 25–30 %!

Tillbehören får du välja själv, antar att det blir hårda skal, isbergssallad, hackade tomater samt riven tex-mexost toppad med gräddfil? Inga konstigheter, mums!

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 1 msk olja
  • 1 silverlök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 350 g tomat, hackade och urkärnade
  • 5 chili guajillo, förvällda, rensade och finhackade
  • 1 chilifrukt, rensad och grovt hackad (serranochili)
  • 1 msk färsk koriander, hackad
  • 0,5 tsk hel spiskummin, rostade och malda
  • 0,5 tsk torkad oregano
  • 3 msk vatten
  • 750 g köttfärs
  • flingsalt
  • malen svartpeppar
  • 0,5 limefrukt, saften

Gör så här

  1. Värm oljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Ha i silverlöken, vitlöken och bryn. Tillsätt tomater, guajillo- och serranochili, koriander, spiskummin, oregano och vatten. Koka ner.
  2. Smula ner köttfärsen och jobba in den i såsen med en gaffel. Koka ihop tills köttfärsen är klar. Smaksätt med salt och peppar. Ta bort från värmen och tillsätt limejuicen.