Krispig laxpytt

Krispig laxpytt
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 500 g skinn- och benfri laxfilé
  • 500 g potatis
  • 0,5 tsk citronpeppar
  • 0,5 tsk pepparmix
  • ca 300 g spetskål
  • ca 75 g sockerärter
  • 300 g morötter
  • 1-2 rödlökar
  • ½- 1 tsk curry
  • 1 st citron
  • 2 msk flytande honung
  • olivolja
  • salt, peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skär potatisen i klyftor.
  3. Koka dem ca 6 minuter i lättsaltat vatten. Ta upp, låt ånga av och lägg dem sedan i en ugnssäker form.
  4. Ringla över 1 msk olivolja och ställ in dem i ugnen tills de fått fin färg och krispig yta.
  5. Skär laxen i tärningar. Krydda med citronpeppar, pepparmix och ¾ tsk salt.
  6. Stek dem runt om i olivolja i en stekpanna. Ta upp dem ur pannan.
  7. Strimla spetskålen. Skär sockerärter i bitar.
  8. Skala och skiva morötter och rödlöken. Fräs morötter i olivolja ett par minuter i en stekpanna.
  9. Tillsätt övriga grönsaker och låt fräsa ytterligare ett par minuter.
  10. Tillsätt curry, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Allt ska vara krispigt.
  11. Blanda med potatisen och laxen. Pressa över ½ citron och ringla över honungen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept