Krispig laxpytt

Krispig laxpytt
Foto: TV4

Krispig laxpytt

Av: Liselotte MacFie

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

Fräsch och krispig pytt med lax och mycket grönsaker.

Ingredienser

portioner
  • 500 g laxfilé, skinn- och benfri
  • 500 g potatis
  • 0,5 tsk citronpeppar
  • 0,5 tsk pepparmix
  • ca 300 g spetskål
  • ca 75 g sockerärtor
  • 300 g morot
  • 1-2 rödlökar
  • 0,5-1 tsk curry
  • 1 citron
  • 2 msk honung, flytande
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skär potatisen i klyftor.
  3. Koka dem ca 6 minuter i lättsaltat vatten. Ta upp, låt ånga av och lägg dem sedan i en ugnssäker form.
  4. Ringla över 1 msk olivolja och ställ in dem i ugnen tills de fått fin färg och krispig yta.
  5. Skär laxen i tärningar. Krydda med citronpeppar, pepparmix och ¾ tsk salt.
  6. Stek dem runt om i olivolja i en stekpanna. Ta upp dem ur pannan.
  7. Strimla spetskålen. Skär sockerärter i bitar.
  8. Skala och skiva morötter och rödlöken. Fräs morötter i olivolja ett par minuter i en stekpanna.
  9. Tillsätt övriga grönsaker och låt fräsa ytterligare ett par minuter.
  10. Tillsätt curry, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Allt ska vara krispigt.
  11. Blanda med potatisen och laxen. Pressa över ½ citron och ringla över honungen.