Pavlova i glas med mynta-honungsmarierad frukt och bär

Från Nyhetsmorgon

Använd vilka frukter och bär du vill och har tillgång till. Enbart jordgubbar är exempelvis mycket gott.

20 mars 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 100 g jordgubbar
  • 1 st liten klase vindruvor
  • 12 st physalis
  • 0,5 st liten melon av valfri sort
  • 2 msk fint hackad färsk mynta
  • 0,5 dl flytande honung

Maräng:

  • 3 st äggvitor
  • 1,5 dl strösocker
  • ett par droppar citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader, övervärme.
  2. Rör ihop hackad mynta och honung i en stor skål.
  3. Skölj och dela frukterna och bären och lägg det i skålen och blanda runt.
  4. Låt det marinera i rumstemperatur i ca 10 minuter.
  5. Rör om igen och fördela i fyra glas som tål värme, till exempel Duralexglas.
  6. Vispa äggvitor, socker och citron till ett hårt skum med elvisp.
  7. Bunken ska gå att vända upp och ner utan att äggsmeten rinner ut.
  8. Toppa fruktsalladen med marängsmet och ställ in glasen högt upp i ugnen.
  9. Låt marängen snabbt få färg, ca 3-4 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept