Enkel pulled pork

Pulled pork
Foto: Ulrika Ekblom
Liselotte Forslin
Liselotte Forslin

Enkel pulled pork

11 ingredienser

ca 5 h

Minnen från en rodeo en fullmånekväll i nordvästra USA. Två gubbar i cowboyhatt öste ”pulled pork” på bröd och sålde för en dollar. Namnet på rätten syftar på att man”drar isär” köttet med en gaffel när det är klart för det är så mört. Den ultimata bjudrätten. Fem timmar i ugnen ger dig massor med tid att förbereda för festen. Recept från boken Junk food - hemlagat på riktigt.

Ingredienser

portioner8 - 10

Pulled pork

  • 2 kg fläskkarré (med ben)
  • 2 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar, nymald
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlök
  • 500 g barbequesås (rökig)
  • 2 dl köttbuljong (kraftig)

Till servering

  • bröd, ljusa frallor (eller mjuka tortillabröd)
  • majs, grillad
  • coleslaw

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Skölj och torka av köttet.
  3. Blanda de torra ingredienserna och gnid in köttet med det.
  4. Häll lite olja i en stor ugnssäker gryta av järn.
  5. Lägg i köttet.
  6. Skala och klyfta löken och skala vitlöksklyftorna och lägg runtom.
  7. Häll på barbequesås och buljong över köttet.
  8. Sätt på locket och låt köttet stå i nedre delen av ugnen 5 timmar.
  9. När det är färdigt ska det bara vara att dra med en gaffel i köttet så det faller isär.
  10. Dela bröden och låt var och en fylla sitt bröd med kött och servera med tillbehören.

Matsortera dina lökskal till återvinning och njut av din pulled pork!