Sommarsallad med marinerade grönsaker, getost och björnbär

25 min
4 - 6
Från Nyhetsmorgon

Massor av härliga smaker möts i den här färggranna salladen som är god till grillat kött eller som den är. Med en dressing med både chipotle, honung och citron får du in alla smakerna för att salladen ska bli en fullträff i sommar /Liselotte Forslin

13 juli 2014
Visa mer
25 min
4 - 6

Du behöver

  • 1 burk kikärtor, sköljda
  • 1-2 färska gula eller röda lökar
  • 1 stor avokado
  • 200 g cocktailtomater, gärna Romantica
  • 2 majskolvar, förkokta
  • 100 g valnötter
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 200 g chèvre
  • 2 dl björnbär
  • 2 nävar rucola
  • 1 näve basilika/och eller myntablad
  • flingsalt och nymald svartpeppar

Dressing

  • 2 tsk flytande honung
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 0,5 tsk chipotlechili-pulver (rökt chilipeppar)
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 citron, saften
  • 1 dl mild olivolja, extra virgine

Gör så här

  1. Börja med att vispa samman alla ingredienser till dressingen i en stor blandarskål där salladen får plats.
  2. Lägg i de sköljda kikärtorna och blanda om.
  3. Skär löken med blast i tunna skivor. Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet i bitar samt dela körsbärstomaterna. Blanda i det med kikärtorna och dressingen och låt det stå medan du förbereder resten.
  4. Grilla eller stek majskolvarna i torr panna tills det är lite svärtade runtom. Skär bort majskornen uppifrån och ner på kolvarna. Tillsätt det till den övriga salladen.
  5. Hetta upp olivoljan och stek valnötterna mycket hastigt. Ringla över honung och strö på lite flingsalt, skaka om pannan och lägg upp nötterna på ett fat så länge.
  6. Bryt i chèvren och vänd ner den försiktigt i salladen.
  7. Lägg upp rucolan på ett stort vackert fat och toppa med salladen. Dekorera med björnbär, valnötter, basilika och myntablad. Salta och peppra lätt.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept