Melon- och jordgubbssallad med feta och asiatisk dressing

10 min
4 - 6
Från Nyhetsmorgon

En saftig sallad som är ett gott tillbehör till grillat eller som en förrätt. Häll över dressingen precis innan servering. Melon, jordgubbar och fetaost är en himmelsk kombination. Den asiatiska dressingen är smaksatt med chili, fisksås och honung.

13 juli 2014
Visa mer
10 min
4 - 6

Du behöver

  • 2 kg vattenmelon, ca 0,5 medelstor
  • 500 g jordgubbar
  • 2 färska gula eller röda lökar
  • 150 g fetaost
  • 1 näve blandade mynta- och korianderblad

Asiatisk dressing

  • 2 msk flytande honung
  • 1 lime, saften
  • 1 chilifrukt, delad och urkärnad
  • 0,5 dl fisksås
  • 1 tsk krossade rosépepparkorn
  • 0,5 dl neutral olja, t ex raps

Gör så här

  1. Skär melonköttet i kuber. Rensa och dela jordgubbarna. Skiva löken med blasten.
  2. Bryt fetaosten i bitar och blanda allt försiktigt i en stor skål.
  3. Hacka örterna grovt och vänd i men spar lite till dekoration. Lägg upp i en urgröpt melonhalva eller på ett stort fat.
  4. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och häll över precis innan servering. Toppa med resterande örter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept