Vinkokt sjötunga

Vinkokt sjötunga
Foto: TV4

Vinkokt sjötunga

Av: Lisbeth - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

Vinkokt sjötunga med en lätt skaldjurssås med handpilade räkor och grön sparris. Serveras med pressad potatis.

Vintips från Lisbeth
Bouchard Aîne & Fils Chablis, art nr 81857, 119 kr.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

  • 600 g sjötungafilé
  • 2 tsk citron, saft
  • 1,5 dl torrt vitt vin
  • 1,5 dl fiskbuljong, stark
  • 1 msk smör + 1 msk mjöl
  • 4-5 dl vispgrädde
  • salt
  • cayennepeppar
  • räkor
  • grön sparris
  • potatis [ca 4 per person]

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en form och lägg ner de avsköljda filéerna.
  3. Krydda lätt med salt och peppar.
  4. Häll över vinet och lite av fiskbuljongen och sätt in fisken i ugnen i ca 15 - 20 minuter.
  5. Gör en sås bestående av den avsilade buljongen som fisken kokat i.
  6. Red av den med majsena mjöl.
  7. Tillsätt grädde och citronsaft, koka upp.
  8. Avsluta med att tillsätta räkorna.
  9. Skala och koka potatisen.
  10. Lägg i en potatispress och servera med fisken.