Lisas klargravade strömming

Lisas klargravade strömming
Foto: TV4

Klargravad strömming passar lika bra som förrätt, huvudrätt eller bufférätt.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 kg strömming

Lag:

  • 2,5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit, 12%
  • 1 msk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • Marinad:
  • 1 st gul lök
  • 1 dl vinäger
  • 1,5 dl matolja
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk socker
  • 1 msk salt
  • 1 tsk krossad vitpeppar
  • 1 tsk krossad svartpeppar
  • 1 tsk krossad rosépeppar
  • 1 lagerblad

Gör så här

  1. Rensa strömmingen och ta bort inälvor och huvud. Blanda alla ingredienserna till lagen, lägg i strömmingen och låt den stå i tolv timmar.
  2. Kontrollera att fisken är vit och känns fast rakt igenom. Ta upp fisken ur lagen och låt den rinna av väl.
  3. Skala och hacka löken grovt. Krossa lagerbladet. Blanda lök, vinäger, olja, vatten, socker salt, peppar och lagerblad. Lägg i en skål och häll över marinaden så den täcker strömmingen. Låt stå kallt över natten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept