Lisas gårdspytt med stekt ägg

20 m
4
Lisas gårdspytt med stekt ägg
Foto: TV4
Från Mitt kök

Pyttipanna är den perfekta rätten att laga om man har rester från en köttmiddag. Lisas variant innehåller även korv och äpple samt serveras med en mustig löksås.

18 maj 2015
Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 600 g kokt potatis
  • 600 g kokt rotselleri
  • 0,5 purjolök
  • smör och olja, till stekning
  • 400 g kokt eller stekt fläskkött (t ex överbliven stek eller liknande)
  • 1-2 valfria korvar, gärna lite kryddad
  • 1 äpple
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 dl hackad ättiksgurka
  • salt och svartpeppar
  • 4 ägg
  • inlagda rödbetor, till servering
  • 0,5 gul lök
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk honung
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • ev vatten

Gör så här

  1. Tärna kokt potatis och rotselleri. Strimla purjolöken. Tärna äpplet samt köttet och korven.
  2. Fräs purjolöken mjuk i en stekpanna med smör och olja. Tillsätt potatis och rotselleri och stekt tills rotfrukterna börjar få fin färg. Tillsätt kött, korv och äpple och fortsätt steka med ett par minuter tills även detta börjar få färg.
  3. Rör ner hackad ättiksgurka och hackad persilja och smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Hacka den gula löken fint. Fräs den mjuk i olja och slå sedan på tomatpuré och låt fräsa med en kort stund.
  5. Tillsätt honung, äpplecidervinäder och eventuellt lite vatten och låt hastigt koka samman. Mixa såsen slät och servera till pyttipannan tillsammans med stekt ägg och rödbetor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept