Mini-skinksnittar med senap och smörstekt äpple

Mini-skinksnittar med senap och smörstekt äpple
Foto: Lisa Lemke
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Mini-skinksnittar med senap och smörstekt äpple

7 ingredienser

Lisa och Monica Eisenmans juliga snittar med underbart goda smörstekta äpplen.

Receptet ger ca 24 stycken.

Ingredienser

  • 1 äpple, fast
  • 25 g smör
  • 1 msk strösocker
  • 6 skivor julvört
  • 6 skivor julskinka alt. rökt skinka
  • ca 0,5 dl senap
  • några kvistar persilja

Gör så här

  1. Skala och kärna ur äpplet. Skär den sedan i små kuber, ca 1 cm breda.
  2. Smält smöret över låg värme i en stekpanna. Tillsätt äpplebitarna och sockret och stek i några minuter tills äpplena börjar mjukna. Låt svalna.
  3. Bred senap över en bröd skiva.
  4. Lägg på skinka och stansa sedan ut små rundlar.
  5. Gör sedan likadant med resten av brödskivorna.
  6. Toppa med lite äpple och en garnera med persilja.