Renskavssoppa

Renskavssoppa
Foto: Helén Pe
4

Du behöver

  • 0,5 st gul lök
  • 1 st liten purjolök
  • 2 msk raps- eller solrosolja, eller smör
  • 150 g kantareller
  • 1 paket renskav (à ca 240 g)
  • 4 st potatisar, medelstora
  • 1,5 l köttbuljong
  • 1 msk soja
  • 3 msk rårörda lingon
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och hacka löken.
  2. Skiva purjolöken.
  3. Fräs dem tillsammans i olja eller smör i en kastrull.
  4. Ansa kantarellerna och skär de stora i mindre bitar.
  5. Tillsätt dem och fräs i ytterligare några minuter.
  6. Lägg i renskavet, fryst eller lätt tinat.
  7. Sära på bitarna och bryn tills de fått färg.
  8. Skala och skär potatisen i tärningar.
  9. Lägg dem i kastrullen, häll på buljongen och låt koka på låg värme tills potatisen är mjuk.
  10. Tillsätt sedan soja och lingon. Salta och peppra efter smak.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept