Potatis- och purjosoppa med limeblad

Potatis- och purjosoppa med limeblad
Foto: Helén Pe

Systrarna Eisenmans version av en klassiker, med asiatisk touch. Receptet kommer från boken Soppor, bröd & röror.

Limeblad hittar man i asiatiska butiker och i välsorterade mataffärer. För en ännu mer asiatisk touch, byt ut crème fraîche mot kokosmjölk.

Se fler recept från boken

Soppor, bröd & röror


10 augusti 2011
4

Du behöver

  • 500 g potatis
  • 2 st purjolökar
  • 2 msk smör
  • 1,25 l höns- eller grönsaksbuljong
  • 3-4 st limeblad
  • 1-2 dl crème fraîche
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i bitar.
  2. Skölj och skiva purjolöken.
  3. Stek purjolöken och potatisen i smör i en kastrull i några minuter över låg värme.
  4. Tillsätt buljong och limeblad och låt puttra i ca 20 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  5. Ta bort limebladen och kör soppan i matberedare eller använd stavmixer – men den ska inte vara helt slät.
  6. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt crème fraîche.
  7. Låt koka upp. Späd med lite buljong om så önskas.
  8. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept