Majssoppa med sweet chili

Majssoppa med sweet chili
Foto: Helén Pe
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Majssoppa med sweet chili

Av: Lisa och Monica Eisenman

Från: Soppor, bröd och röror

11 ingredienser

Servera gärna soppan med tortillas och guacamole. Receptet kommer fån boken Soppor, bröd & röror.

Se fler recept från boken

Soppor, bröd & röror

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 2 msk rapsolja (eller solrosolja)
  • 2 potatisar
  • 2 förp majs (à 340 g)
  • 1 l grönsaksbuljong (eller hönsbuljong)
  • 0,5 dl sweet chilisås
  • salt
  • peppar
  • koriander

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Kärna ur och hacka chili.
  3. Fräs alltsammans i olja i några minuter.
  4. Skala och skär potatisen i bitar och lägg ner dem i kastrullen tillsammans med majsen.
  5. Häll på buljong och låt soppan puttra i ca 15 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  6. Kör soppan i matberedare tills den är slät eller använd stavmixer.
  7. Rör i sweet chili-såsen och värm soppan.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Garnera med koriander och servera genast.