Kronärtskockssoppa med mascarpone

Kronärtskockssoppa med mascarpone
Foto: Helén Pe
4

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 3-4 st potatisar
  • 20 st kronärtskockshjärtan (2 burkar à 390 g)
  • 1 l höns- eller grönsaksbuljong
  • 1 tsk färsk timjan, hackad
  • 250 g mascarponeost
  • salt och peppar
  • 1 dl hasselnötter
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Skala och hacka löken.
  2. Pressa vitlöken och fräs den i olivoljan tillsammans med löken i en kastrull.
  3. Skala och skär potatisen i tärningar.
  4. Lägg ner dem i kastrullen tillsammans med kronärtskockshjärtan.
  5. Fräs alltihopa i några minuter.
  6. Tillsätt sedan buljong och timjan och låt puttra tills potatisen är mjuk.
  7. Kör soppan i en matberedare tills den är slät.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept