Musselsoppa med chili

4

Du behöver

  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 1-2 msk smör
  • 2 st potatisar
  • 2 dl vitt vin torrt
  • 11 dl hummerbuljong
  • 2 burkar musslor (à 250 g)
  • 2 msk maizenamjöl
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • salt och vitpeppar
  • 1 knippa persilja

Gör så här

  1. Skala och hacka löken och fräs den i smör tillsammans med chilin i en kastrull i några minuter.
  2. Skala och skär potatisen i bitar.
  3. Tillsätt vin, buljong och potatis och koka i 15 minuter.
  4. Häll spadet av musslorna.
  5. Rör i musslorna och maizena.
  6. Låt soppan sjuda i ca 5 minuter under omrörning.
  7. Mixa soppan slät i matberedare eller med stavmixer.
  8. Rör i matlagningsgrädde och värm upp soppan.
  9. Smaka av med salt och vitpeppar.
  10. Späd soppan med lite mer vitt vin och buljong om så önskas.
  11. Avsluta med att röra i hackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept