Randiga sandwiches

Från Nyhetsmorgon

Trevliga snittar som är busenkla att göra. Receptet kommer från jubileumsutgåvan av Bonniers kokbok

Istället för aromsmör kan man ta vanligt smör och pålägg. man måste då breda rikligt med smör på båda sidor fölr att skivorna ska hålla ihop.

10 november 2010
Visa mer

Du behöver

  • 1 st limpa, ljus
  • 1 st limpa, mörk

Förslag på fyllning

  • persiljesmör, salt kött(skinka eller tunga) och ost
  • ost, skinka och senapssmör
  • böcklingsmör, ostsmör och senapssmör
  • laxsmör, äggsmör och dillsmör

Gör så här

  1. Skär en ljus och en mörk limpa på längden i tunna skivor.
  2. Skär bort kanterna runt om så att alla skivor blir lika stora.
  3. Bred rikligt med valfritt aromsmör på skivorna och lägg ihop dem, varannan ljus och varannan mörk.
  4. Pressa ihop längden och linda in den i fuktat smörgåspapper.
  5. Lägg den i press, till exempel mellan två skärbrädor, och ställ kallt över natten.
  6. Jämna till kanterna och skär upp längden tvärs över "ränderna" i jämna skivor.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept