Steak tartare

Steak tartare
Foto: Roland Persson
30 min
24
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 600 g oxfilé, kylskåpskall
  • 2 st äggulor
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 0,5 dl majsolja
  • 1 tsk konjak
  • några droppar tabasco
  • Salt
  • peppar
  • 2 msk cornichoner, finhackade
  • 2 msk kapris, finhackad
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 0,5 dl rödlök, finhackad
  • 6 st brödskivor, mörkt eller ljust
  • persilja, till garnering
  • Rödlök, finhackad till garnering
  • Kapris, stor till garnering

Gör så här

  1. Hacka köttet så fint som möjligt.
  2. Blanda äggulor, dijonsenap och worcesterhiresås.
  3. Häll ner oljan i en tunn stråle under vispning.
  4. Rör ner konjak och smaka av med tabasco och salt och peppar.
  5. Rör ner cornichoner, kapris, persilja och rödlök.
  6. Tillsätt köttet och blanda väl.
  7. Stansa ut en bit bröd med en utstansningsring.
  8. Låt ringen sitta kvar och fyll den med röra.
  9. Tryck till röran och lyft sedan försiktigt upp ringen.
  10. Garnera med persilja, rödlök och kapris.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept