Tofu och edamame

Tofu och edamame
Foto: Roland Persson
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Tofu och edamame

12 ingredienser

45 min

Små vegetariska amuse bouche av edamame och tofu som serveras med citronsesamsås. Receptet är hämtat ur boken Systrarna Eisenmans mingelmat.

I förväg
Nudelblandningen kan förvaras i kylskåpet i 1 dygn. Tillsätt mynta och koriander strax före servering.

Receptet är hämtat ur boken

Systrarna Eisenmans mingelmat

Ingredienser

portioner

Edamame och tofu

  • 120 g edamamebönor med skal
  • 120 g broccoli, delad i små buketter
  • 125 g tofu, tärnad friterad
  • 1 msk olja

Citronsesamsås

  • 2 msk citron, färskpressad
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk risvinäger
  • 2 tsk tahinipasta
  • 2 tsk strösocker
  • 1,5 tsk soja
  • 1,5 tsk sesamolja
  • 1,5 tsk chiliflakes, torkade

Gör så här

  1. Börja med att göra såsen genom att koka upp alla ingredienserna och låta dem sjuda i några minuter.
  2. Ta av från värmen och kör med stavmixer till en slät sås, håll varm.
  3. Lägg bönorna i en kastrull och täck med vatten.
  4. Koka upp, ta av från värmen och sila bort vattnet.
  5. Låt svalna något och tryck ut bönorna ur sin skida.
  6. Koka broccolin i lättsaltat vatten i några minuter.
  7. Den ska inte bli för mjuk.
  8. Stek tofun krispig i oljan.
  9. Blanda i broccoli, bönor och sås och rör om tills allt är varmt.
  10. Fördela i små asiatiska skedar eller skålar och servera direkt.