Systrarna Eisenmans äppelchips

Systrarna Eisenmans äppelchips
Foto: Roland Persson
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Systrarna Eisenmans äppelchips

Av: Lisa och Monica Eisenman

Från: Vinterns söta

3 ingredienser

Dessa chips är både goda och nyttiga. Pröva även att experimentera med din favoritfrukt som kanske är päron, stjärnfrukt eller ananas. Välj endast frukt av hög kvalitet. Receptet ger ca 40 chips.

Ingredienser

  • 2 fasta äpplen
  • ca 1 msk florsocker
  • 1 citron, saft av

Gör så här

  1. Blanda citronsaft och florsocker i en skål.
  2. Skär äpplena i så tunna skivor som möjligt - helst med en mandolin eller skärmaskin.
  3. Doppa skivorna i citron- och sockerblandningen och lägg sedan ut dem tätt på en plåt täckt med bakplåtspapper eller silpat.
  4. Ställ in i frysen i ca 40 minuter. Sätt på ugnen på 100 grader.
  5. Ställ sedan in plåten i ugnen i ca 1 timme eller tills äppelskivorna är torra.