Tonfiskburgare med mangosalsa och wasabi

Tonfiskburgare med mangosalsa och wasabi
Foto: Roland Persson

Miniburgare med halstrad tonfisk och en fräsch mangosalsa samt wasabimajonnäs. Receptet är hämtat ur boken Systrarna Eisenmans mingelmat.

I förväg
Wasabimajon kan förvaras i kylskåpet i 1 dygn Mangosalsan görs samma dag. Tonfisken skivas och grillas strax före servering.

Receptet är hämtat ur boken

Systrarnas Eisenmans mingelmat


8 februari 2012
Visa mer
1h
24

Du behöver

Tonfiskburgare

  • 700 g 700 g färsk tonfisk, t ex grönlistad albacor
  • Salt
  • peppar
  • olja, till stekning
  • 8 st hamburgerbröd
  • 1 kruksallad

Mangosalsa

  • 0,5 st mango, tärnad
  • 100 g vattenmelon, tärnad
  • 1 st avokado, tärnad
  • 0,5 st gurka (ca 100 g), tärnad
  • 1 st tomat, tärnad
  • 0,5 st rödlök, liten finhackad
  • 1 tsk röd chili, urkärnad och finhackad
  • 2 msk koriander, finhackad
  • 0,5 dl lime, färskpressad (1–2 lime)

Wasabimajo

  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk wasabipasta

Gör så här

  1. Stansa ut 3 minihamburgerbröd ur varje hamburgerbröd.
  2. Blanda ingredienserna till mangosalsan.
  3. Blanda ingredienserna till wasabimajon.
  4. Skär tonfisken i skivor, cirka 4 × 4 cm.
  5. Värm lite olja i en grill- eller stekpanna och grilla eller stek tonfisken snabbt på hög värme på båda sidor.
  6. Den ska bara få lite färg på ytan och vara rosa inuti.
  7. Salta och peppra.
  8. Lägg ihop bröd, sallad, tonfisk, mangosalsa och wasabimajo.
  9. Fäst ihop med en tandpetare.
  10. Servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept