Tonfiskburgare med mangosalsa och wasabi

Tonfiskburgare med mangosalsa och wasabi
Foto: Roland Persson
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Tonfiskburgare med mangosalsa och wasabi

17 ingredienser

1h

Miniburgare med halstrad tonfisk och en fräsch mangosalsa samtwasabimajonnäs. Receptet är hämtat ur boken Systrarna Eisenmans mingelmat.

I förväg
Wasabimajon kan förvaras i kylskåpet i 1 dygn. Mangosalsan görs samma dag. Tonfisken skivas och grillas strax före servering.

Receptet är hämtat ur boken Systrarnas Eisenmans mingelmat

Ingredienser

portioner

Tonfiskburgare

  • 700 g färsk tonfisk (t ex grönlistad albacor)
  • salt
  • peppar
  • olja, till stekning
  • 8 hamburgerbröd
  • 1 kruka sallad

Mangosalsa

  • 0,5 mango, tärnad
  • 100 g vattenmelon, tärnad
  • 1 avokado, tärnad
  • 0,5 gurka, tärnad [ca 100 g]
  • 1 tomat, tärnad
  • 0,5 rödlök, liten finhackad
  • 1 tsk röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 2 msk koriander, finhackad
  • 0,5 dl limefrukt, färskpressad [1-2 lime]

Wasabimajo

  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk wasabipasta

Gör så här

  1. Stansa ut 3 minihamburgerbröd ur varje hamburgerbröd.
  2. Blanda ingredienserna till mangosalsan.
  3. Blanda ingredienserna till wasabimajon.
  4. Skär tonfisken i skivor, cirka 4 × 4 cm.
  5. Värm lite olja i en grill- eller stekpanna och grilla eller stek tonfisken snabbt på hög värme på båda sidor.
  6. Den ska bara få lite färg på ytan och vara rosa inuti.
  7. Salta och peppra.
  8. Lägg ihop bröd, sallad, tonfisk, mangosalsa och wasabimajo.
  9. Fäst ihop med en tandpetare.
  10. Servera direkt.