Grillad halloumi med kapris

20 min
12
Grillad halloumi med kapris
Foto: Roland Persson

Grillad cypriotisk halloumi som serveras med en kaprisröra är en perfekt mingelrätt eftersom den är både snabblagad och god. Receptet är hämtat ur boken Systrarna Eisenmans mingemalt.

I förväg
Halloumin är godast nygjord.

Receptet är hämtat ur boken

Systrarnas Eisenmans mingelmat


11 oktober 2011
20 min
12

Du behöver

Halloumi

  • 1 paket halloumi (200 g)
  • 1 msk olivolja

Kaprisröra

  • 0,5 dl kapris, finhackad
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk citronsaft, färskpressad
  • 1 tsk citronskal, rivet
  • 0,5 dl olivolja
  • Salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till kaprisröran.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär halloumin först i skivor och sedan i rutor.
  4. Pensla med olja och stek osten i en stek- eller grillpanna tills den är gyllenbrun på båda sidor.
  5. Lägg upp på ett fat och fördela kaprisröran på halloumin.
  6. Servera med tandpetare bredvid.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept