Grillad halloumi med kapris

Grillad halloumi med kapris
Foto: Roland Persson
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Grillad halloumi med kapris

10 ingredienser

20 min

Grillad cypriotisk halloumi som serveras med en kaprisröra är en perfekt mingelrätt eftersom den är både snabblagad och god. Receptet är hämtat ur boken Systrarna Eisenmans mingemalt.

**I förväg
**Halloumin är godast nygjord.
Receptet är hämtat ur boken

Systrarnas Eisenmans mingelmat

Ingredienser

portioner

Halloumi

  • 1 förp halloumiost [200 g]
  • 1 msk olivolja

Kaprisröra

  • 0,5 dl kapris, finhackad
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk citron, färskpressad
  • 1 tsk citron, skalet, rivet
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till kaprisröran.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär halloumin först i skivor och sedan i rutor.
  4. Pensla med olja och stek osten i en stek- eller grillpanna tills den är gyllenbrun på båda sidor.
  5. Lägg upp på ett fat och fördela kaprisröran på halloumin.
  6. Servera med tandpetare bredvid.