Gazpacho med ostron

Gazpacho med ostron
Foto: Roland Persson
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Gazpacho med ostron

15 ingredienser

1h 25 min

Kyld tomatsoppa som serveras med lyxiga ostron. Receptet är hämtat ur boken Systrarnas Eisenmans mingelmat.

Är man inte ostronälskare smakar gazpachon lika gott utan. Det är också gott att byta ut paprikan mot cirka 150 g vattenmelon.

Gazpachon kan förvaras i kylskåpet i 1 dygn

Receptet är hämtat ur boken

Systrarna Eisenmans mingelmat

Ingredienser

portioner
  • 250 g tomat, skållade och urkärnade
  • 2 msk gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 0,5 röd paprika, urkärnad
  • 3 dl hönsbuljong, kall
  • 1 dl tomatjuice
  • 1 msk sherryvinäger (eller vitvinsvinäger)
  • 1 dl gurka, fint tärnad
  • 1 msk färsk koriander, finhackad
  • salt
  • svartpeppar
  • salt
  • svartpeppar
  • ev tabasco
  • 20 ostron, små (t ex fine de claire)

Gör så här

  1. Kör tomater, lök, vitlök och paprika i en matberedare eller med stavmixer.
  2. Blanda med buljong, tomatjuice, vinäger, gurka och koriander.
  3. Smaka av med salt, peppar och eventuellt tabasco.
  4. Ställ gazpachon kallt tills den ska serveras, i minst 1 timme.
  5. Öppna ostronen och låt dem ligga kvar i skalet i sitt spad.
  6. Fördela gazpachon i kylda snapsglas.
  7. Lägg ett ostron på varje glas.
  8. Servera direkt.