Gazpacho med ostron

1h 25 min
15
Gazpacho med ostron
Foto: Roland Persson

Kyld tomatsoppa som serveras med lyxiga ostron. Receptet är hämtat ur boken Systrarnas Eisenmans mingelmat.

Är man inte ostronälskare smakar gazpachon lika gott utan. Det är också gott att byta ut paprikan mot cirka 150 g vattenmelon.

Gazpachon kan förvaras i kylskåpet i 1 dygn

Receptet är hämtat ur boken

Systrarna Eisenmans mingelmat


12 december 2011
Visa mer
1h 25 min
15

Du behöver

  • 250 g tomater, skållade och urkärnade
  • 2 msk finhackad gul lök
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • ½ röd paprika, urkärnad
  • 3 dl kall hönsbuljong
  • 1 dl tomatjuice
  • 1 msk sherry- eller vitvinsvinäger
  • 1 dl fi nt tärnad gurka
  • 1 msk finhackad koriander
  • salt och svartpeppar
  • salt och svartpeppar
  • ev tabasco
  • 20 små ostron, t ex fine de claire

Gör så här

  1. Kör tomater, lök, vitlök och paprika i en matberedare eller med stavmixer.
  2. Blanda med buljong, tomatjuice, vinäger, gurka och koriander.
  3. Smaka av med salt, peppar och eventuellt tabasco.
  4. Ställ gazpachon kallt tills den ska serveras, i minst 1 timme.
  5. Öppna ostronen och låt dem ligga kvar i skalet i sitt spad.
  6. Fördela gazpachon i kylda snapsglas.
  7. Lägg ett ostron på varje glas.
  8. Servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept