Systrarnas plommonsylt med ingefära

Koka sylt och marmelad
Foto: Ulrika Ekblom

En lite annorlunda sylt med plommon, smaksatt med ingefära. Receptet kommer från kokboken Sommarens söta.

Receptet ger ca 1 liter sylt.

Se fler recept från

systrarna Eisenman


7 september 2011
Visa mer

Du behöver

  • 1 kg plommon
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 8 1/2 dl strösocker
  • 1 krm natriumbensoat
  • 1 krm askorbinsyra

Gör så här

  1. Skölj, kärna ur och halvera plommonen.
  2. Blanda plommon, vatten och ingefära i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt sjuda under lock tills plommonen är mjuka. Rör om då och då.
  3. Rör ner sockret lite i taget. Låt sjuda utan lock i ytterligare ca 20 minuter eller tills sylten tjocknar. Skumma noga.
  4. Rör ut natriumbensoat och askorbinsyra i lite av sylten och blanda sedan ner i resten av sylten.
  5. Häll upp sylten på väl rengjorda och varma glasburkar.
  6. Förslut direkt och förvara svalt.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept