Systrarnas plommonsylt med ingefära

Koka sylt och marmelad
Foto: Ulrika Ekblom
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Systrarnas plommonsylt med ingefära

6 ingredienser

En lite annorlunda sylt med plommon, smaksatt med ingefära. Receptet kommer från kokboken Sommarens söta.

Receptet ger ca 1 liter sylt.

Ingredienser

portioner liter
  • 1 kg plommon
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 8,5 dl strösocker
  • 1 krm natriumbensoat
  • 1 krm askorbinsyra

Gör så här

  1. Skölj, kärna ur och halvera plommonen.
  2. Blanda plommon, vatten och ingefära i en tjockbottnad
  3. kastrull. Koka upp och låt sjuda under lock tills
  4. plommonen är mjuka. Rör om då och då.
  5. Rör ner sockret lite i taget. Låt sjuda utan lock i ytterligare
  6. ca 20 minuter eller tills sylten tjocknar. Skumma
  7. noga.
  8. Rör ut natriumbensoat och askorbinsyra i lite av
  9. sylten och blanda sedan ner i resten av sylten.
  10. Häll upp sylten på väl rengjorda och varma glasburkar.
  11. Förslut direkt och förvara svalt.