Ägg Benedict med sparris

Ägg Benedict med sparris
Foto: TV4
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Ägg Benedict med sparris

7 ingredienser

Rostad brödskiva med pocherat ägg, sparris och hollandaisesås, en klassiker på brunchen.

Här hittar du ett recept på Hollandaisesås.

Ingredienser

portioner
  • 2 ägg
  • 1 l vatten
  • 1 msk ättiksprit 12 %
  • 6 gröna sparrisar
  • 2 skivor vitt bröd
  • 4 skivor rökt skinka
  • 1 dl hollandaisesås

Gör så här

  1. Pochera äggen genom att koka upp vatten och ättiksprit i en kastrull.
  2. Sänk värmen och låt sjuda.
  3. Knäck ett ägg i taget i en kopp och låt det försiktigt glida ner i vattnet.
  4. Låt ägget sjuda i 2-3 minuter eller tills äggvitan har stelnat.
  5. Ta försiktigt upp ägget med en hålslev och lägg åt sidan.
  6. Under tiden, koka upp vatten och lite salt i en vid kastrull.
  7. Lägg ner sparrisen och låt sjuda i ca 5-8 minuter.
  8. Rosta brödet.
  9. Lägg 2 skinkskivor på varje bröd, ett ägg och 3 sparris.
  10. Häll på varm hollandaisesås.