Oemotståndlig mangopaj

Du behöver

  • Mördeg:
  • 150 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 2 äggulor
  • 3 dl vetemjöl
  • 5 msk strösocker
  • Fyllning:
  • 4 gelatinblad
  • 4 färska mango
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 2 msk färskpressad citron
  • 0,5 tsk rivet citronskal
  • 2 kiwi till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop smör och äggulor till mördegen. Blanda sedan i mjöl och socker. Tumma ut degen i en pajform. Nagga botten med en gaffel. Grädda i ugnen i ca 30 minuter eller tills den får färg.
  3. Gör under tiden fyllningen. Lägg gelatinbladen i en stor skål med kallt vatten.
  4. Skala, kärna ur och mosa mangon. Pressa purén med hjälp av baksidan på en sked genom en finmaskig sil. Pressa ur så mycket vätska som möjligt.
  5. Rör ihop vätskan från mangon, grädde, socker, citronsaft och citronskal i en kastrull. Låt koka upp.
  6. Ta upp gelatinet ur vattnet, krama ur det och rör ner i mangoblandningen. Rör om tills allt gelatin har lösts upp. Häll ner fyllningen i pajskalet och låt stelna i kylskåpet över natten.
  7. Dekorera pajen med tunt skurna kiwiskivor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept