Marsipankonfekt

Marsipankonfekt
Foto: Roland Persson
Från Nyhetsmorgon

Lisa och Monica Eisenmans små söta munsbitar. Grå bra att förbereda i god tid innan gästerna kommer. Chokladälskaren doppar sina till hälften i smält choklad.

Smält choklad i vattenbad eller i micron om du vill doppa din marsipankonfekt.

29 november 2011
Visa mer

Du behöver

  • 24 st torkade dadlar
  • eller
  • 48 st hela valnötter alt. pekannötter
  • 100 g marsipan, ca

Gör så här

  1. Gör ett snitt i dadlarna utan att skära igenom helt och hållet.
  2. Bryt bitar av marsipanen och rulla till små ovala bitar och tryck in i dadlarna eller lägg biten mellan två nötter och tryck ihop försiktigt.
  3. Pröva gärna att tillsätta några droppar likör i marsipanen. Det blir också extra fint och gott om man doppar halva frukten eller nöten i smält choklad.
  4. Det blir också extra fint och gott om man doppar halva frukten eller nöten i smält choklad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept