Systrarna Eisenmans muskovadotryffel

Systrarna Eisenmans muskovadotryffel
Foto: Roland Persson

Det som är så underbart med tryffel - förutom att det är gudomligt gott - är att det är så himla enkelt att göra och att man kan variera med så många smaker. Här är en med muskovadosocker. Receptet ger ca 20 bitar.

18 december 2009
Visa mer

Du behöver

  • 175 g mörk choklad (60-70 % kakaohalt)
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.75 dl mörkt muskovadosocker
  • 2 msk smör
  • kakao

Gör så här

  1. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
  2. Koka upp grädde, socker och smör. Häll över chokladen. Låt stå i några minuter utan att röra.
  3. Blanda sedan försiktigt tills all choklad har smält.
  4. Låt tryffelkrämen svalna i rumstemperatur. Häll den i en form klädd med bakplåtspapper. Ställ sedan in den i kylen.
  5. Skär tryffelmassan i bitar och vänd dem i kakao. Förvara dem svalt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept