Systrarna Eisenmans muskovadotryffel

Systrarna Eisenmans muskovadotryffel
Foto: Roland Persson
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Systrarna Eisenmans muskovadotryffel

Av: Lisa och Monica Eisenman

Från: Vinterns söta

5 ingredienser

Det som är så underbart med tryffel - förutom att det är gudomligt gott - är att det är så himla enkelt att göra och att man kan variera med så många smaker. Här är en med muskovadosocker. Receptet ger ca 20 bitar.

Ingredienser

  • 175 g mörk choklad (60-70 % kakaohalt)
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,75 dl mörkt muscovadosocker
  • 2 msk smör
  • kakao

Gör så här

  1. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
  2. Koka upp grädde, socker och smör. Häll över chokladen. Låt stå i några minuter utan att röra.
  3. Blanda sedan försiktigt tills all choklad har smält.
  4. Låt tryffelkrämen svalna i rumstemperatur. Häll den i en form klädd med bakplåtspapper. Ställ sedan in den i kylen.
  5. Skär tryffelmassan i bitar och vänd dem i kakao. Förvara dem svalt.