Du behöver

  • 75 gram smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 ½ dl sesamfrön

Gör så här

  1. Smörj en bakplåt.
  2. Smält smöret över låg värme i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt socker och höj värmen en aning. Sockret ska smälta och det ska bli en klar lag. Koka på medelhög värme utan omrörning till 141 grader. Tillsätt sesamfrön och rör om med träsked. Fortsätt röra om över medelhög värme tills blandningen blir gyllenbrun. Se till så att det inte bränns.
  3. Häll upp massan på plåten och bred ut den så tunt som möjligt med en oljad metallstekspade. Låt kallna och bryt sedan i bitar.
  4. Byt sesamfrön mot svarta sesamfrön eller byt ut bara hälften för en läcker effekt.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept