Långfilsglass med svartvinbärssylt

Långfilsglass med svartvinbärssylt
Foto: Ulrika Ekblom
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Långfilsglass med svartvinbärssylt

4 ingredienser

En nyttig och god sommardessert.

Ingredienser

portioner
  • 5 dl långfil
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl svartvinbärssylt

Gör så här

  1. Blanda långfil och socker. Rör tills sockret har löst sig. Tillsätt grädden.
  2. För att göra glass i frysen: Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om ungefär var tjugonde minut under cirka 3 timmar. När glassen är nästan klar brer man ut hälften av den i en form och sedan brer man hälften av sylten ovanpå. Gör ytterligare ett lager med resten av glassen och sylten. Ställ tillbaka formen i frysen i minst 1 timme.
  3. För att göra glass i glassmaskin: Låt krämen stå övertäckt i kylskåp i några timmar för att kallna. Följ sedan instruktionerna för glassmaskinen. När glassen är nästan klar brer man ut hälften av den i en form och brer sedan ut hälften av sylten ovanpå. Gör ytterligare ett lager med resten av glassen och sylten. Ställ tillbaka formen i frysen och låt stå i cirka 1 timme.