Kokos- och limepannacotta

Från Nyhetsmorgon

En pannacotta med asiatiska smaker. Grovt riven kokos finns att köpa i asiatiska matbutiker, välsorterade matbutiker och i vissa hälsokostaffärer, men går också att byta ut mot vanliga kokosflingor. Receptet kommer från Bonniers kokbok.

8 november 2010
Visa mer

Du behöver

  • 2 st gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl kokosgrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 st lime, rivet skal
  • 1 msk pressad limesaft

Till garnering

  • Grovt riven kokos

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Koka upp vispgrädde, kokosgrädde och socker.
  3. Ta av kastrullen från värmen.
  4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och rör ner dem i den varma gräddblandningen.
  5. Smaksätt med finrivet skal av lime och limesaft.
  6. Låt svalna.
  7. Häll upp i 4–6 vattensköljda portionsformar och låt stå i kylskåp i cirka 5 timmar.
  8. Rosta kokosen i torr stekpanna.
  9. Garnera med den rostade kokosen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept