Arraksfromage

4

Du behöver

  • 3 dl tunn grädde
  • 1 st vaniljstång
  • 4 st äggulor
  • 2 msk socker
  • 4,5 st gelatinblad
  • 0,5 dl arrak
  • 0,5 dl punsch

Garnera med

  • Melonskivor
  • jordgubbar

Gör så här

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  2. Koka upp grädden med frön och skal från vaniljstången.
  3. Vispa gulor med socker.
  4. Plocka ur skalet av vaniljstången ur grädden.
  5. Häll grädden under vispning över gulorna.
  6. Häll äggsmeten i kastrullen och sjud under vispning.
  7. Lyft av kastrullen.
  8. Lös det uppkramade blötlagda gelatinet i den värmda blandningen av arrak och punsch.
  9. Låt den svalna.
  10. Rör sedan ner gelatin, punsch och arrak i äggsmeten.
  11. Häll krämen i en vattensköljd, helst hög kransform och låt den stelna i kylskåp.
  12. Stjälp upp krämen, fyll den inuti med jordgubbar och lägg små melonskivor och jordgubbar runt om.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept