Saffranspannacotta med pepparkaksmulor

Saffranspannacotta med pepparkaksmulor
Foto: Recept.nu
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Saffranspannacotta med pepparkaksmulor

6 ingredienser

Pannacotta, den perfekta efterrätten om man vill kunna förbereda. Här i Lisa och Monica Eisenmans underbart goda och lena julvariant.

Ingredienser

portioner
  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 g saffran
  • 0,5 dl strösocker
  • 4-5 pepparkakor, smulade

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
  2. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg fröna och stången i en kastrull.
  3. Häll på grädde, socker och saffran och låt blandningen sjuda över låg värme i ca 3 minuter.
  4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och vispa ner dem i grädden.
  5. Ta sedan bort vaniljstången och fördela saffranskrämen i portionsformar.
  6. Låt stå i kylskåpet i ca 3 timmar eller till de har stelnat.
  7. Strö över pepparkakssmulorna när pannacottan ska serveras.