Saffranspannacotta med pepparkaksmulor

Saffranspannacotta med pepparkaksmulor
Foto: Recept.nu
Från Nyhetsmorgon

Pannacotta, den perfekta efterrätten om man vill kunna förbereda. Här i Lisa och Monica Eisenmans underbart goda och lena julvariant.

26 november 2010
Visa mer
6

Du behöver

  • 2 st gelatinblad
  • 1 st vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 g saffran
  • 0,5 dl strösocker
  • 4-5 st pepparkakor, smulade

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
  2. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg fröna och stången i en kastrull.
  3. Häll på grädde, socker och saffran och låt blandningen sjuda över låg värme i ca 3 minuter.
  4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och vispa ner dem i grädden.
  5. Ta sedan bort vaniljstången och fördela saffranskrämen i portionsformar.
  6. Låt stå i kylskåpet i ca 3 timmar eller till de har stelnat.
  7. Strö över pepparkakssmulorna när pannacottan ska serveras.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept