Glasstårta med pumpa & pepparkakor

4

Du behöver

  • 200 g pepparkakor
  • 75 g smält smör
  • Fyllning
  • 1 liter glass
  • ca 4 dl pumpapuré (burk 425 g)
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 0,5 tsk stötta nejlikor

Gör så här

  1. Kör pepparkakor och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant. Ta fram glassen ur frysen och dela upp den i två skålar. Låt glassen mjukna något.
  2. Blanda pumpapurén, florsocker och kryddorna med ena delen glass. Rör till en slät kräm och häll ner i pajskalet. Rör den andra satsen glass slät och ringla ner den i pumpakrämen. Dra försiktigt några tag med en sked för att få en marmorerad effekt.
  3. Ställ in pajen i frysen i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Ta fram den ca 20 minuter före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept