Parmesankex

Du behöver

  • ca 20 kex
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 3 msk kylskåpskallt smör
  • 2,5 dl riven parmesan
  • 5 msk gräddfil
  • 1 äggvita
  • kvistar av timjan eller rosmarin

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl och salt i en matberedare.
  2. Klicka i smör och kör i några sekunder.Tillsätt
  3. Parmesan och kör i ytterligare några sekunder.
  4. Tillsätt sedan gräddfil, 1 msk åt gången. Blanda
  5. Till en slät deg.
  6. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och
  7. Forma den till en rulle, ca 3 cm i diameter. Rulla
  8. In i plastfolie och ställ in i kylen i minst 24
  9. Timmar.
  10. Skär rullen i 5 mm tjocka skivor och lägg ut
  11. Dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
  12. Sätt ugnen på 175 grader.
  13. Vispa äggvitan. Doppa kvistar av örtkryddor i
  14. Äggvitan och lägg försiktigt på kexen. Grädda
  15. Kexen i ca 20 minuter eller tills de är gyllenbruna.
  16. Låt svalna på galler.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept