Nypon -och Vaniljpannacotta

4

Du behöver

  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
  2. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i en kastrull. Häll på grädde och socker och låt blandningen sjuda över låg värme i ca 3 minuter.
  3. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och vispa ner dem i grädden. Ta sedan bort vaniljstången och fördela gräddkrämen i portionsformar. Låt stå i kylskåpet i ca 3 timmar eller till de har stelnat. Pannacottan kan serveras direkt ur formen eller stjälpas upp på en tallrik. Servera gärna med färska bär.
  4. * Nyponpannacotta
  5. Följ receptet för vaniljpannacotta men använd 2 msk socker, 1/2 dl nyponsoppspulver och endast 1 gelatinblad. Blanda noggrant så att det inte finns några klumpar från pulvret kvar. Häll upp i glas – men inte hela vägen upp. Ställ i kylskåpet i ca 3 timmar eller tills de har stelnat. Avsluta med lite nyponsoppa på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept