Bukgur och lammsoppa med mynta och torkad frukt

4

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 1 liten röd chilifrukt
  • 2 tomater
  • 1,75 liter grönsaksbuljong
  • ca 10 torkade aprikoser
  • ca 10 katrinplommon
  • 1 dl bulgurgryn
  • 500 g lammfilé
  • 1 dl (hårt packad) bladpersilja
  • 1 dl (hårt packad) färsk mynta
  • 3 msk färskpressad citron
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Pressa vitlöken och fräs
  2. Den tillsammans med löken i 3 msk av olivoljan
  3. I en kastrull.
  4. Kärna ur och finhacka chilin. Lägg ner den i
  5. Kastrullen med löken. Fräs i ytterligare några
  6. Minuter. Kärna ur och skär tomaterna smått.
  7. Skiva aprikoser och katrinplommon.Tillsätt
  8. Tomater tillsammans med buljong, aprikoser,
  9. Katrinplommon och bulgur. Sjud soppan i ca 10
  10. Minuter.
  11. Medan soppan kokar, förbered lammfilén.
  12. Värm resterande olivolja i en stekpanna. Salta
  13. Och peppra lammfilén och stek den några minuter
  14. På var sida tills den har fått färg. Den är
  15. Godast om den fortfarande är rosa inuti. Skär
  16. Filén i ca 1 cm tjocka skivor.
  17. Hacka persilja och mynta och lägg ner i soppan
  18. Tillsammans med citronsaften. Smaka av med salt
  19. Och peppar. Häll upp soppan i portionsskålar,
  20. Lägg på några skivor lamm och servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept