Armeniska sesambröd

Du behöver

  • 25 g jäst (1/2 paket)
  • 3,5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 4 dl grahamsmjöl
  • ca 4 dl vetemjöl
  • 3 ?4 dl sesamfrön

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke.Värm vattnet till fingervarmt,
  2. Grader. Häll lite av vattnet i bunken och
  3. Rör tills all jäst har lösts upp.Tillsätt resten av
  4. Vattnet samt salt och grahamsmjöl. Blanda i nästan
  5. Allt vetemjöl och arbeta degen smidig i maskin
  6. Eller för hand.Tillsätt mera mjöl vid behov. Låt
  7. Degen jäsa övertäckt i ca 1 timme.
  8. Sätt ugnen på 200 grader.Ta upp degen på en
  9. Mjölad arbetsbänk och dela den i 4 bitar. Kavla
  10. Ut degen tunt. Strö över lite sesamfrön och kavla
  11. Försiktigt ner dem i degen.Vänd på den utkavlade
  12. Degen och gör likadant på andra sidan. Skär
  13. Degen i rutor och lägg på en plåt, smord eller
  14. Med bakplåtspapper.
  15. Grädda rutorna i ca 5 minuter.Vänd på dem
  16. Och grädda i ytterligare ett par minuter eller tills
  17. De är gyllenbruna. Låt svalna på ett galler.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept