Wokade krabbklor i chili och vitlök

Wokade krabbklor i chili och vitlök
Foto: TV4

Wokade krabbklor i chili och vitlök

Av: Lisa och Magnus - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

Servera förrätten med hembakad foccacia. Häll över rikligt med olja på tallriken och använd brödet för att få upp oljan och kryddorna!

Dryck
Krabba har en sötma i sig och tillsammans med chili kommer hetta för att inte addera ”elden” passar 5332 Hilltop Gewurtztraminer/Sauvignon Blanc som har både lite druvsötma att matcha karbban och en bra syra att möta hettan.

Lisa och Magnus bjöd också på

Oxfile med örtsmör och kantarellsås

Vit chokladmousse

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Foccacia

  • 25 g jäst [0,5 förp]
  • 3 dl vatten, ljummet
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk honung
  • 1 msk flingsalt
  • 7 dl vetemjöl special

Till utbakning

  • 0,5 dl olivolja
  • färsk rosmarin
  • 1 msk flingsalt

Wokade krabbklor

  • 48 krabbklor
  • 6 chilifrukt, röda
  • 6 klyftor vitlök
  • 4 dl olivolja
  • 2 dl rapsolja
  • 2 dl japansk soja

Gör så här

Foccacia

  1. Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.
  2. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
  3. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.
  4. Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.
  5. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.
  6. Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
  7. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, Grovhacka rosmarinbladen och blanda med olivoljan. Ringla över rikligt och strö över flingsalt.
  8. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.

Wokade krabbklor

  1. Öppna krabbklorna. Tips är att slå med baksidan av en kniv alt använda nötknäckare
  2. Finhacka chilifrukterna, spara ungefär hälften av fröna, beroende på vilken styrka ni önskar.
  3. Finhacka vitlöken.
  4. Fräs chili och vitlök i hälften av olivoljan på hög värme.
  5. Vänd ner krabbklorna och häll över resten av oljan och soyan.
  6. Vänd ett par gånger så att alla klor får vätska i sig.