Vit chokladmousse med mango och passion

Vit chokladmousse med mango och passion
Foto: TV4

Vit chokladmousse med mango och passion

Av: Lisa och Magnus - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

Variera moussen med olika tillbehör efter smak och säsong. Tips på andra smaker som är passar bra är hjortron eller hallon.

Dryck
Underbart att matcha med lite syra och sötma; 4589 Josef Andert, en Beerenauslese ifrån Österrike. Vinet är fruktig med en lätt syltad ton av ingefära, aprikos och honung.
**
Lisa och Magnus lagade också**

Wokade krabbklor med chili

Oxfile med örtsmör och kantarellsås

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Mousse

  • 3 dl vispgrädde
  • 225 g vit bakchoklad
  • 1,5 ägg
  • 1,5 dl kvarg

Mango- och passionsfruktsås

  • 100 g mango (fryst eller färsk)
  • 8 passionsfrukter
  • 0,5-1 dl passionsfruktsjuice

Gör så här

Mousse

  1. Vispa grädden.
  2. Smält chokladen.
  3. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under omrörning.
  4. Rör ner kesellan och sist grädden.
  5. Häll upp i glas och låt stå ca 2 tim eller längre i kylen.

Mango- och passionsfruktsås

  1. Gröp ur passionsfrukterna och mixa tillsammans med mangon och juicen.
  2. Häll såsen över moussen precis innan servering.