Vit chokladmousse med mango och passion

Vit chokladmousse med mango och passion
Foto: TV4

Variera moussen med olika tillbehör efter smak och säsong. Tips på andra smaker som är passar bra är hjortron eller hallon.

Dryck
Underbart att matcha med lite syra och sötma; 4589 Josef Andert, en Beerenauslese ifrån Österrike. Vinet är fruktig med en lätt syltad ton av ingefära, aprikos och honung.

Lisa och Magnus lagade också

Wokade krabbklor med chili


Oxfile med örtsmör och kantarellsås



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

18 april 2011
Visa mer
8

Du behöver

Mousse

  • 3 dl vispgrädde
  • 225 g vit choklad
  • 1,5 st ägg
  • 1,5 dl kesella

Mango- och passionsfruktsås

  • 100 g mango, fryst eller färsk
  • 8 st passionsfrukter
  • ½ - 1 dl passionsfruktjuice

Gör så här

  1. Mousse
    Vispa grädden.
  2. Smält chokladen.
  3. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under omrörning.
  4. Rör ner kesellan och sist grädden.
  5. Häll upp i glas och låt stå ca 2 tim eller längre i kylen.
  6. Mango- och passionsfruktsås
    Gröp ur passionsfrukterna och mixa tillsammans med mangon och juicen.
  7. Häll såsen över moussen precis innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept