Grönsaksgarnityr

Du behöver

  • 8 knippmorötter, skalade
  • 8 minipalsternackor, skalade
  • 8 grön sparris, skalade
  • 50 g smör
  • 20 g ansjovis
  • 1 msk citron
  • 160 g toppmurklor
  • 80 g sidfläsk, tärnat
  • körvel till garnering
  • smör till stekning
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Blanchera morötter i saltat vatten, kyl ned.
  2. Rosta palsternackorna med lite olja, salt och peppar i 160° i ca 10 min.
  3. Mixa 30 g smör med ansjovis, smaksätt med citron.
  4. Bryn 20 g smör i en stekpanna, montera ned ansjovissmöret, dra åt sidan.
  5. Markera morötter och palsternacka på ett servicebleck, vänd runt dem i ansjovissmöret.
  6. Blanchera sparrisen i saltat vatten i 2 minuter, kyl ned. Grilla innan servering.
  7. Stek murklor och sidfläsk krispigt, salta och peppra.
  8. Värm samtliga grönsaker innan servering.
  9. Vid montering på tallrik, garnera med körvel.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept