Snabblagad lax med mandeltäcke

Snabblagad lax med mandeltäcke
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Snabblagad lax med mandeltäcke

6 ingredienser

25 min

Servera den ugnsbakade laxen med grönsallad och kokt eller pressad potatis eller ugnsrostade rotfrukter.

Ingredienser

portioner
  • 4 laxfilé, portionsbitar
  • 100 g ost, riven (gärna lagrad prästost eller annan smakrik ost)
  • 60 g sötmandel, finhackade
  • 4 msk blandade örter, finhackade (t ex oregano, timjan eller persilja, färska)
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ost, mandlar och örter noga.
  2. Lägg laxfiléerna med skinnsidan neråt i en ugnsfast form och krydda med salt och svartpeppar.
  3. Fördela ost-blandningen över fiskarna.
  4. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 12-15 minuter. Laxen får gärna ha en rå kärna när den är färdiglagad.