Snabblagad lax med mandeltäcke

25 min
4
Snabblagad lax med mandeltäcke
Foto: Lisa Lemke
25 min
4

Du behöver

  • 4 st laxfilé, portionsbitar
  • 100 g riven ost, gärna lagrad prästost eller annan smakrik ost
  • 60 g mandlar, finhackade
  • 4 msk örter, t.ex. oregano, timjan eller persilja, färska, finhackade
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ost, mandlar och örter noga.
  2. Lägg laxfiléerna med skinnsidan neråt i en ugnsfast form och krydda med salt och svartpeppar.
  3. Fördela ost-blandningen över fiskarna.
  4. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 12-15 minuter. Laxen får gärna ha en rå kärna när den är färdiglagad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept