Kycklingfritters med majs- och tomatsalsa

25 min
4
Kycklingfritters med majs- och tomatsalsa
Foto: Lisa Lemke

Kycklingfritters är en variant av biffar som steks i rikligt med olja och får en krispig yta utan att bli torra.

19 februari 2010
Visa mer
25 min
4

Du behöver

Kycklingfritters

  • 600 g kyckling eller kalkonfärs
  • 1 st lime, saft och rivet skal
  • 0,3 st chili, urkärnad och finhackad
  • 1 dl purjolök, finhackad
  • 3 msk fisksås
  • 1 st äggvita
  • 2 msk kokosflingor
  • 0,75 dl mjölk
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
  • rapsolja att steka i

Majs- och tomatsalsa

  • 1 st stor burk majskorn
  • 800 g valfria tomater
  • 10 cm purjolök (det gröna)
  • 1 st lime, saft och skal
  • 0,3 st chili, urkärnad och finhackad
  • 1 sst vitlöksklyfta, riven eller pressad
  • salt
  • grovmalen svartpeppar

Till servering

  • naturell yoghurt
  • Ev rostad kokos

Gör så här

  1. Salsa
    Skär tomaterna i mindre klyftor (om tomaterna är små, hacka annars tomaterna fint) och strimla purjolöken.
  2. Blanda samman med majs, limesaft, chili och vitlök.
  3. Smak av med salt och peppar. Smaka eventuellt av med mer limesaft.
  4. Kycklingfritters
    Blanda samman alla ingredienser till kycklingbiffarna.
  5. Blanda noga till en slät smet.
  6. Provstek en liten bit och krydda sedan med salt och svartpeppar.
  7. Täck botten av en stekpanna med rapsolja.
  8. Hetta upp och klicka ut små högar av färsen (den ska vara ganska lös) i stekpannan och stek i cirka 3 minuter på vardera sida eller tills de fått fin färg på båda sidor och är genomlagade.
  9. Servera genast tillsammans med tomat- och majssalsa samt naturell yoghurt och eventuellt rostad kokos.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept