Calvadosgravad lax

30 min
Calvadosgravad lax
Foto: Lisa Lemke

Tycker du inte om calvados kan du ersätta den och grava laxen med whiskey. Laxen behöver stå i press i kylen i två dygn innan den är klar att äta./Lisa Lemke

Receptet ger 4-6 portioner.

Se fler recept från

Lisa Lemke


12 december 2011
Visa mer
30 min

Du behöver

  • 500 g färsk lax, gärna mittbiten
  • 2 msk salt
  • 2 msk socker
  • 2 msk calvados
  • 1 dl finhackad dill

Gör så här

  1. Rensa och filea laxen. Plocka bort eventuella ben med pincett.
  2. Blanda alla ingredienserna och klappa in laxen med detta.
  3. Lägg i dubbla plastpåsar eller i plastfolie i en form, förvara under press i kylskåp i ca 2 dygn.
  4. Vänd laxen efter halva tiden för att den ska gravas jämnt.
  5. Skiva upp laxen i tunna skivor vid servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept