Grillad guacamoletortilla med mozzarella

Grillad guacamoletortilla med mozzarella
Foto: Åsa Dahlgren
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Grillad guacamoletortilla med mozzarella

Av: Lisa Lemke

Från: Till grillat - såser, marinader, sallader och lite sött

11 ingredienser

20 min

Härligt tilltugg att lägga på picknickgrillen, små fyllda rullar med avokadoröra. Receptet kommer från boken Till grillat - såser, marinader och lite sött.

Finns det någon som kan säga ”nej tack” till guacamole? Ingen jag känner i alla fall. Här kommer min kärleksförklaring till denna rörornas röra – guacamolerullar på grillen. I stället för att mixa samman ingredienserna skär jag dem i större bitar så att alla smaker kommer fram fint. Rullarna blir matiga, sanslöst goda och perfekta att lägga på picknickgrillen. Smakmässigt passar de i stort sett tillsammans med allt på grillen. /Lisa Lemke

Se fler recept och läs mer om boken

Till grillat - såser, marinader och lite sött

Ingredienser

portioner
  • 2 avokador
  • 1 rödlök (liten)
  • 2 tomater, gärna olika färger
  • 125 g mozzarellaost
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 limefrukt, saften
  • 1,5 dl koriander, grovhackad
  • 8 tortillabröd
  • flingsalt
  • svartpeppar, grovmalen
  • Tabasco (efter smak)

Gör så här

  1. Dela avokadorna, ta bort kärnorna och skär fruktköttet i tjocka skivor.
  2. Skala och skär rödlöken i tunna ringar.
  3. Skiva tomaterna tunt.
  4. Riv mozzarellan i mindre bitar och hacka vitlöken mycket fint.
  5. Fördela alltsammans över tortillabröden, pressa över limesaft, strö på koriandern och krydda med salt och peppar.
  6. Rulla ihop tortillabröden och fäst med tandpetare.
  7. Grilla tortillarullarna i cirka 2 minuter på svag värme, gärna över indirekt värme där de inte ligger ovanför kolen.
  8. Vänd på rullarna efter halva tiden.
  9. De är klara när de har fått lite färg och mozzarellan har smält.
  10. Servera direkt.